Flora & Paris

Glasbena skupina z imenom Flora&Paris je otrok ideje nekaterih članov znane slovenske zasedbe Orlek. Po dolgih letih udejstvovanja v glasbi, se je v njih porodila želja po bolj samostojnemu ustvarjanju in drugačnemu zvoku. Tako so v sredini leta 2012 pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jurija Torija in Mateja Feleta. Za ritem sta skrbela bobnar Blaž Celarec in basist Mitja Tori, kmalu so k sebi povabili pevko Floro Emo Lotrič, s katero so posneli album Jutranja rosa. Floro je kmalu zamenjala Patricija Škof, s katero so se med drugim predstavili tudi na festivalu Slovenska popevka.

DOMAČA VAS:

MOJA BOGINJA:

Od sredine leta 2016 pa je novi pevec skupine Žan Libnik iz Slovenj Gradca. Žan je bil leto prej finalist tv šova Slovenija ima talent. Takrat se je pridružil tudi novi bobnar Peter Jeretina, kmalu za tem pa je na saksofonu Rudi Javornik zamenjal Tjašo Perigoj.

BREZ TEBE:

Zvokovno pri skupini že od vsega začetka dajejo poudarek na čim bolj akustičnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju. V glasbenem smislu skušajo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Poudarek v njihovi glasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmonična podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben zvok, tako aranžmajsko kot tudi zvokovno.

NAŠA BAJTA:

Besedila črpajo iz več avtorjev, kateri največkrat napišejo besedila v skladu z že vnaprej izdelano melodijo. Primarno so besedila slovenska, ker je njihov namen prikazati besedno bogastvo in spevnost slovenskega jezika.

Najin dan

Potujem sam

Jutranja rosa

Božična