Glasbena skupina z imenom Flora&Paris je otrok ideje treh članov znane slovenske zasedbe Orlek. Po dolgih letih udejstvovanja v glasbi, se je v njih porodila želja po bolj samostojnemu ustvarjanju in drugačnemu zvoku. Tako so v sredini leta 2012 pričeli z aranžiranjem glasbenih idej Jureta Torija in Mateja Feleta. Po šestih mesecih, kjer je za bas kitaro zadolžen Mitja Tori, so prišli v kontakt s pevko Floro Emo Lotrič, poznana tudi iz oddaje Misija Evrovizija. Po predstavitvi svojih glasbenih posnetkov in idej, so pridobili tolkalista in bobnarja Blaža Celarca, ter saksofonistko Tjašo Perigoj. Zaradi študijskih obveznosti Flore v tujini se je fantom pridružila nova pevka, Patricija Škof. Od sredine leta 2016 pa je pevec skupine Žan Libnik iz Slovenj Gradca. Žan je bil leto prej finalist tv šova Slovenija ima talent in je znan tudi kot “zlati gumb” Ane Klašnja. Skupini pa se je pridružil tudi novi bobnar Peter Jeretina iz Zagorja, dijak Srednje glasbene šole Celje.

Zvokovno pri skupini že od vsega začetka dajejo poudarek na čim bolj akustičnem zvoku, ker je le-ta najbolj prijeten človeškemu ušesu, obenem pa dopušča veliko manevrskega prostora za dinamiko in jakost v izražanju. V glasbenem smislu skušajo združiti mnogokrat nezdružljivo – kvaliteto umetniškega izražanja in poslušljivost ter posledično komercialno uspešnost. Poudarek v njihovi glasbi imajo prepoznavne melodije in bogata harmonična podlaga, skratka izvabiti iz zasedbe sodoben akustični zvok, tako aranžmajsko kot tudi zvokovno. Žanrsko vsebujejo elemente pop glasbe, jazza in etna. Trenutno je v slovenskem glasbenem okolju pomanjkanje glasbenih idej in pristnosti v glasbi, zato so prepričani, da bodo pozitivno vplivali tako na publiko, kot tudi na druge glasbenike in morda spodbudili več takšnega ustvarjanja še pri komu drugemu.

Besedila črpajo iz več avtorjev, kateri največkrat napišejo besedila v skladu z že vnaprej izdelano melodijo. Primarno so besedila slovenska, ker je njihov namen prikazati besedno bogastvo in spevnost slovenskega jezika.